Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g57g35kcal7.4g0.6g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1130g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 51g450kcal0g0g50.9g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 38g114kcal0g27.9g0g0g
Kurpitsa 1884g299kcal14.1g37.7g1.9g37.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1695g5817kcal172.7g1186.7g20.3g59.3g
Kananmuna kuoreton 104g148kcal12.9g0.3g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13723kcal414.2g2506.4g167.8g194g
Valittu annoskoko5000g6861kcal207.1g1253.2g83.9g97g
Annoskoko puolitettuna2500g3431kcal103.6g626.6g42g48.5g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206