Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 617g852kcal115.7g0g43.2g0g
Kasvisliemikuutio 43g130kcal4g5.7g10g0.7g
Punajuuri 851g327kcal8.5g58.7g1.7g21.3g
Valkokaali keräkaali 585g163kcal7g23.8g1.2g12.3g
Juuriselleri 319g100kcal4g14.7g0.6g9.9g
Porkkana 192g63kcal1.2g10.6g0.4g4.9g
Vesi, vesijohtovesi 2128g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 245g74kcal3.1g11.7g0.5g4.2g
Basilika, kuivattu 2.1g5.4kcal0.3g0.4g0.1g0.9g
Timjami 2.1g6kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Persilja 2.1g0.6kcal0g0g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 15g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3440kcal288.2g252.4g115.8g110.4g
Valittu annoskoko5000g1720kcal144.1g126.2g57.9g55.2g
Annoskoko puolitettuna2500g860kcal72.1g63.1g29g27.6g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578