Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2053g657kcal67.8g92.4g0g0g
Hiiva 103g77kcal13.5g1.1g0.4g7.1g
Siirappi 862g2600kcal0.9g639.1g0g0g
Vehnälese 123g281kcal16.4g19g5.5g46.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)493g1868kcal57.7g379.5g10.8g70.5g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1335g4580kcal136g934.3g16g46.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g20124kcal584.6g4130.8g65.4g341g
Valittu annoskoko5000g10062kcal292.3g2065.4g32.7g170.5g
Annoskoko puolitettuna2500g5031kcal146.2g1032.7g16.4g85.3g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881