Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1842g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 184g137kcal24.2g2g0.7g12.7g
Sokeri 30g120kcal0g29.4g0g0g
Suola, annos 3g111g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 199g1760kcal0g0g199g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)258g851kcal41.3g134.1g17g33.5g
Porkkana 737g241kcal4.6g41g1.5g18.8g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)682g2386kcal82.5g441g34.1g37.5g
Hiivaleipävehnäjauho 958g3122kcal116.2g569g26.8g52.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g17233kcal537.6g2433g558.2g310.4g
Valittu annoskoko5000g8616kcal268.8g1216.5g279.1g155.2g
Annoskoko puolitettuna2500g4308kcal134.4g608.3g139.6g77.6g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138