Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)378g1400kcal45.4g227g10.6g87g
Maito, Kevyt541g249kcal17.3g25.9g8.1g0g
Sipuli (kuorittu)541g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g2162g5405kcal378.4g0g432.4g0g
Kananmuna kuoreton 297g424kcal37.2g0.9g30.5g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1081g483kcal2.1g101.8g1.1g19.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16214kcal974.8g763g967.6g231.4g
Valittu annoskoko5000g8107kcal487.4g381.5g483.8g115.7g
Annoskoko puolitettuna2500g4054kcal243.7g190.8g241.9g57.9g
Arvot/100g100g162kcal9.7g7.6g9.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433