Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1834g704kcal18.3g126.6g3.7g45.9g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g1101g3632kcal176.1g682.3g22g66g
Kerma,kevyt 7%,flora917g734kcal9.2g41.3g64.2g0g
Aurajuusto312g1060kcal62.4g0g90.4g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g367g55kcal3.7g7.3g0.7g5.1g
Sipuli (kuorittu)367g99kcal4.8g17.6g0.7g6.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g31kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl55g495kcal0g0g55g0g
Mustapippuri 7.3g21kcal0.8g2.8g0.2g1.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g13660kcal555.2g1765.4g474.2g251.4g
Valittu annoskoko5000g6830kcal277.6g882.7g237.1g125.7g
Annoskoko puolitettuna2500g3415kcal138.8g441.4g118.6g62.9g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054