Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 850g245kcal8.5g39.1g2.5g15.3g
Porkkana 680g222kcal4.2g37.8g1.4g17.3g
Peruna, vanha, kuorittu 1360g1035kcal25.6g210.7g2.7g13.6g
Vesi, vesijohtovesi 1700g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt340g156kcal10.9g16.3g5.1g0g
Voi 48g345kcal0.6g0.2g38.7g0g
Sokeri 6.8g28kcal0g6.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4063kcal99.6g621.8g100.8g92.4g
Valittu annoskoko5000g2032kcal49.8g310.9g50.4g46.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1016kcal24.9g155.5g25.2g23.1g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644