Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 859g1220kcal150.7g0g68.7g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g138g65kcal2.1g10g1.7g4.1g
Sipuli (kuorittu)284g77kcal3.7g13.6g0.6g4.8g
Oliiviöljy 24g213kcal0g0g24.1g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g26g14kcal1.3g2.1g0.1g0g
Vesi516g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Palsternakka 1719g1093kcal8.6g202.8g6.9g77.3g
Vesi688g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)26g26kcal1.9g4.4g0.1g0.5g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)172g103kcal1.7g7.7g6.9g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.6g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g344g223kcal3.4g44.7g3.4g8.9g
Sokeri 172g698kcal0g171.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7530kcal349.4g923.2g225.8g197.6g
Valittu annoskoko5000g3765kcal174.7g461.6g112.9g98.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1882kcal87.4g230.8g56.5g49.4g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097