Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1030g349kcal31.5g50.4g1g0g
Hiiva 89g67kcal11.7g1g0.4g6.2g
Sokeri 275g1114kcal0g274.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1860g6382kcal189.5g1302g22.3g65.1g
Margariini 80 % laktoositon 223g1560kcal1.4g0g175.8g0g
Kananmuna kuoreton 151g215kcal18.9g0.5g15.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 755g6641kcal4.6g3g747.4g0g
Sokeri 618g2507kcal0g617.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g37670kcal515.2g4496.6g1924.8g142.6g
Valittu annoskoko5000g18835kcal257.6g2248.3g962.4g71.3g
Annoskoko puolitettuna2500g9418kcal128.8g1124.2g481.2g35.7g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853