Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1403g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 561g3925kcal3.6g0g442.2g0g
Mineraalisuola keskiarvo 9g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 912g3129kcal92.9g638.3g10.9g31.9g
Kananmuna kuoreton 926g1321kcal115.7g2.8g94.9g0g
Sokeri 449g1822kcal0g448.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g8.9g0.4g0g
Rypsiöljy 196g1737kcal0g0g196.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 533g4689kcal3.3g2.1g527.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g33325kcal431.8g2201g2545g63.8g
Valittu annoskoko5000g16662kcal215.9g1100.5g1272.5g31.9g
Annoskoko puolitettuna2500g8331kcal108g550.3g636.3g16g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632