Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)532g144kcal6.9g25.5g1.1g9g
Vesi, vesijohtovesi 1252g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 782g536kcal2.4g4.7g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g626g2140kcal43.2g488.1g2.5g8.1g
Oliiviöljy 44g387kcal0g0g43.8g0g
Voi 44g318kcal0.5g0.2g35.6g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g88g53kcal2.2g4.4g6.1g0.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g563g169kcal5.6g22.5g1.7g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g1070g1284kcal235.4g9.6g37.5g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10062kcal592.4g1110g256.6g46.4g
Valittu annoskoko5000g5031kcal296.2g555g128.3g23.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2515kcal148.1g277.5g64.2g11.6g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876