Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1967g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 138g455kcal11.4g88.7g2.8g12.5g
Kaurahiutale 157g589kcal22.8g89.7g11.5g15.7g
Perunamuusi688g547kcal11g83.3g18.6g5.5g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g43g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 47g192kcal0g47.2g0g0g
Rypsiöljy 177g1566kcal0g0g177g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g1102g3690kcal132.2g727g26.4g90.3g
Vehnäjauho puolikarkea 629g2160kcal64.1g440.6g7.6g22g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g39g124kcal5.1g24g1g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18644kcal493.2g3001g489.8g301.6g
Valittu annoskoko5000g9322kcal246.6g1500.5g244.9g150.8g
Annoskoko puolitettuna2500g4661kcal123.3g750.3g122.5g75.4g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941