Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton71g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)714g1178kcal21.4g28.6g107.1g0g
Valkoviini kuiva 357g245kcal1.1g2.1g0g0g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.8g0.2g0.7g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g2141g771kcal19.3g158.5g6.4g74.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g71g642kcal0g0g71.4g0g
Mustapippuri 3.6g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Broileri rintafile,maustamaton1606g1656kcal371g0.2g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9110kcal832.4g395.4g402.6g153.2g
Valittu annoskoko5000g4555kcal416.2g197.7g201.3g76.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2278kcal208.1g98.9g100.7g38.3g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012