Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 196g649kcal1g158.6g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6.5g18kcal0.7g2.5g0.2g1.7g
Tankoparsa, vihreä1636g196kcal21.3g19.6g3.3g57.3g
Parsa 1636g253kcal20.9g19.6g3.3g24.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g327g88kcal4.3g15.7g0.7g5.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g818g164kcal4.9g27g2.5g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g10g2kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 33g289kcal0g0g32.7g0g
Ruohosipuli, tuore327g88kcal4.6g12.4g2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3497kcal115.4g512g89.4g185.4g
Valittu annoskoko5000g1748kcal57.7g256g44.7g92.7g
Annoskoko puolitettuna2500g874kcal28.9g128g22.4g46.4g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346