Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g2298g230kcal13.8g32.2g2.3g16.1g
Sokeri 391g1586kcal0g390.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1379g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 689g228kcal0g3.4g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g12g4.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6g0.2g0.8g
Tilli, tuore 184g55kcal6.8g1.7g1.5g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4286kcal47g867g8g41.6g
Valittu annoskoko5000g2143kcal23.5g433.5g4g20.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1072kcal11.8g216.8g2g10.4g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108