Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g1585g713kcal0g150.6g0g3.2g
Siirappi, tumma666g2130kcal0.7g492.6g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g475g1455kcal56.6g289.5g7.6g79.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g888g2574kcal88.7g505.9g20.4g177.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1141g3537kcal194g616.2g33.1g148.3g
Vehnäjauho, sunnuntai222g777kcal26.6g157.5g4.7g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22371kcal733.2g4424.6g131.6g831.2g
Valittu annoskoko5000g11185kcal366.6g2212.3g65.8g415.6g
Annoskoko puolitettuna2500g5593kcal183.3g1106.2g32.9g207.8g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446