Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1166g1422kcal236.7g0g52.5g0g
Sipuli (kuorittu)583g157kcal7.6g28g1.2g9.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)58g163kcal5.5g10.5g11.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2650g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 265g1444kcal2.4g1.3g161.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 172g591kcal17.6g120.6g2.1g6g
Sinappi, mieto, meira 125g53g89kcal2.1g11.7g3.7g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)53g42kcal0.8g10.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7817kcal545.4g364.4g464.4g32.4g
Valittu annoskoko5000g3909kcal272.7g182.2g232.2g16.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1954kcal136.4g91.1g116.1g8.1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869