Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g942g2921kcal160.2g508.9g27.3g122.5g
Emmental, punaleima 17%660g1913kcal224.3g0g112.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1319g2190kcal250.7g0g131.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g170g1527kcal0g0g169.6g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1131g230kcal6.8g43g3.4g15.8g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.3g5g0.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 377g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g19g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka226g242kcal2.3g56.5g0g2.7g
Oregano, kuivattu 3.8g12kcal0.4g0.8g0.4g1.6g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g18189kcal1296.8g1238.2g890.2g290g
Valittu annoskoko5000g9095kcal648.4g619.1g445.1g145g
Annoskoko puolitettuna2500g4547kcal324.2g309.6g222.6g72.5g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157