Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g51g279kcal0.5g0.5g30.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 76g261kcal7.8g53.3g0.9g2.7g
Mustapippuri 5.1g14kcal0.6g1.9g0.2g1.3g
Tomaattimurska 3805g1119kcal21.3g201.6g7.6g72.3g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g507g304kcal4.6g26.4g20.3g1.5g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 20g14kcal0.3g2.3g0.3g0.8g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 5.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi507g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4031kcal73.8g579.6g119.6g158.2g
Valittu annoskoko5000g2016kcal36.9g289.8g59.8g79.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1008kcal18.5g144.9g29.9g39.6g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928