Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g2381g1476kcal78.6g188.1g42.9g11.9g
Kaurahiutaleita(lidl)635g2222kcal88.9g355.6g43.8g63.5g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1111g467kcal108.9g4.4g1.1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g16g60kcal0g14.9g0g0g
Vesi794g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g32g99kcal3.5g19g2.2g8.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g32g116kcal1.1g25.3g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8878kcal562g1214.6g182.2g168.6g
Valittu annoskoko5000g4439kcal281g607.3g91.1g84.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2220kcal140.5g303.7g45.6g42.2g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601