Borssikeitto

Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 8619 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 441g157kcal4.4g29.5g0.9g7.9g
Sipuli 261g79kcal3.3g12.5g0.5g4.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g203g57kcal1.2g12.1g0.4g5.1g
Tomaattisose tomaattipyree 81g62kcal3.7g10.5g0.2g0.8g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g56g120kcal7.7g12g4.6g0g
Vesi2901g0kcal0g0g0g0g
Punakaali 928g241kcal14.5g32.5g1.9g17.6g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)116g17kcal0.7g3.5g0.2g0.8g
Soijakastike 10g6.3kcal0.5g1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g2.9g0.9kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1480kcal72g227.8g17.4g73.2g
Valittu annoskoko5000g740kcal36g113.9g8.7g36.6g
Annoskoko puolitettuna2500g370kcal18g57g4.4g18.3g
Arvot/100g100g15kcal0.7g2.3g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=362910