Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2747g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)962g3365kcal134.6g538.5g66.3g105.8g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g206g563kcal20.6g107.1g4.7g28g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 165g72kcal9.7g2.1g1.2g6.8g
Vehnäjauho, sunnuntai893g3125kcal107.1g633.9g18.7g26.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g14249kcal544g2563.2g181.8g334.8g
Valittu annoskoko5000g7125kcal272g1281.6g90.9g167.4g
Annoskoko puolitettuna2500g3562kcal136g640.8g45.5g83.7g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304