Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2948g622kcal35.4g100.2g5.9g61.9g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1179g1560kcal31g37.7g141.5g0g
Dijonsinappi, Maille, Original88g62kcal3.5g7.1g2.7g2.7g
Ruohosipuli, tuore118g32kcal1.7g4.5g0.7g1.3g
Mustapippuri 12g33kcal1.3g4.5g0.4g3.1g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g649g928kcal81.1g1.9g66.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6473kcal308g311.8g436g138g
Valittu annoskoko5000g3236kcal154g155.9g218g69g
Annoskoko puolitettuna2500g1618kcal77g78g109g34.5g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447