Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen88g632kcal0.9g0.9g70.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1018g233kcal18.4g24.4g2g21.4g
Lehtikaali 320g127kcal11g13g1.9g6.4g
Kesäkurpitsa zucchini 1310g237kcal7.3g32.8g5.2g9.2g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Vesi1801g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g450g270kcal4.1g23.4g18g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3027kcal85.6g193.4g194.8g77.4g
Valittu annoskoko5000g1513kcal42.8g96.7g97.4g38.7g
Annoskoko puolitettuna2500g757kcal21.4g48.4g48.7g19.4g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612