Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2039g2569kcal224.3g6.1g183.5g0g
Voi 750g5438kcal8.9g3g609.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1499g7676kcal133.4g437.8g599.7g88.5g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g225g900kcal0g222.6g0g0g
Hasselpähkinä 487g3138kcal68.7g16.6g297.2g85.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g39441kcal870.6g1372.2g3379.6g347.6g
Valittu annoskoko5000g19721kcal435.3g686.1g1689.8g173.8g
Annoskoko puolitettuna2500g9860kcal217.7g343.1g844.9g86.9g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363