Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 909g302kcal5.7g51.4g1.8g23.5g
Parsakaali, keitetty, suolaa 455g158kcal20.8g8.8g1.4g11.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 682g163kcal12.3g14.9g2g15.5g
Sipuli (kuorittu)341g92kcal4.4g16.4g0.7g5.8g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 455g98kcal3g13.5g2.2g3.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g455g92kcal2.7g17.3g1.4g6.4g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl909g773kcal12.7g40g63.6g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g341g955kcal64.8g0.1g75g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]455g1500kcal122.7g0g109.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8263kcal498.2g324.8g514.4g132.6g
Valittu annoskoko5000g4131kcal249.1g162.4g257.2g66.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2066kcal124.6g81.2g128.6g33.2g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758