Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2961g26181kcal0g0g2960.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g1272g1654kcal166.6g3.8g105.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl219g309kcal10.3g20.2g20.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton219g46kcal0.7g3.5g0g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)219g44kcal0g14.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 110g2.8kcal0.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g56472kcal356.6g83.6g6173.8g0.4g
Valittu annoskoko5000g28236kcal178.3g41.8g3086.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna2500g14118kcal89.2g20.9g1543.5g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485