Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75668g4546kcal6.7g6.7g501.3g0g
Sokeri 969g3934kcal0g968.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1136g3899kcal115.8g795.5g13.6g39.8g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g54g214kcal0g52.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g568g307kcal51.1g23.9g1.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g668g802kcal20.1g27.4g66.8g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 869g335kcal1.4g70.9g0.8g13g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g33g122kcal1.2g26.6g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28435kcal396g3969.6g1169.6g106g
Valittu annoskoko5000g14217kcal198g1984.8g584.8g53g
Annoskoko puolitettuna2500g7109kcal99g992.4g292.4g26.5g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072