Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 1714g2617kcal330.7g0g143.9g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl571g1714kcal48.6g308.5g25.7g12.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl50g446kcal0g0g49.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea381g38kcal4.2g3g0.8g4.6g
Tomaatti 952g217kcal5.3g32.8g2.9g13.3g
Juustoraaste emmental punaleima571g2228kcal165.7g0g171.4g0g
Sipuli (kuorittu)190g51kcal2.5g9.1g0.4g3.2g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g381g160kcal6.1g34.3g1.9g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore190g48kcal0g17.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g15035kcal1126.2g809.6g793g67.8g
Valittu annoskoko5000g7517kcal563.1g404.8g396.5g33.9g
Annoskoko puolitettuna2500g3759kcal281.6g202.4g198.3g17g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760