Kanamunakastike

(kopioitu kokikotista)

Keitä kanamunat koviksi.

Jäähdytä, kuori ja pilko.

(pilkkominen käy kätevästi munaleikkurilla - ristiin pilkkoen, ensin siivuiksi ja sitten vielä poikittain)

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

(älä polta kattilan pohjaan)

Sitten pikku hiljaa lisää maitojuomaa / maitoa sekaan kokoajan hyvin sekoittaen.

Nestettä maun mukaan, toiset tykkää paksummasta ja toiset hieman ohuemmasta.

Itse laitoin noin 0,5 litraa ja oli aika tanakkaa.

Mausta.

Lisää pilkottut kanamunat.

Anna kastikkeen hiljalleen pulputa noin 5 min.

Tarjoa esim.

keitetyn perunan ja raikkaan salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Tatch
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)600g4320kcal4.8g4.8g480g0g
Vehnäjauho puolikarkea 400g1373kcal40.8g280g4.8g14g
Kanamuna kuoreton, annos 100g4000g5680kcal500g12g412g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g22745kcal1091.2g593.6g1793.6g28g
Valittu annoskoko5000g11373kcal545.6g296.8g896.8g14g
Annoskoko puolitettuna2500g5686kcal272.8g148.4g448.4g7g
Arvot/100g100g228kcal10.9g5.9g17.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=398116