Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2877g607kcal34.5g97.8g5.8g60.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g216g60kcal1.3g12.8g0.4g5.4g
Puuroriisi138g483kcal8.3g104.9g2.3g3.2g
Sipuli (kuorittu)504g136kcal6.5g24.2g1g8.6g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1151g2618kcal218.6g0g195.6g0g
Siirappi 115g347kcal0.1g85.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8504kcal538.6g650g410.2g155.2g
Valittu annoskoko5000g4252kcal269.3g325g205.1g77.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2126kcal134.7g162.5g102.6g38.8g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318