Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g701g142kcal4.2g26.6g2.1g9.8g
Sipuli (kuorittu)206g56kcal2.7g9.9g0.4g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g412g116kcal2.5g24.5g0.8g10.3g
Lehtiselleri 412g52kcal4.6g4.5g0.8g4.1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g52g46kcal1.5g1.8g3.6g0.4g
Hauki 412g346kcal75.3g0g4.5g0g
Katkarapu 412g282kcal59.5g0g4.5g0g
Vesi2062g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)62g133kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl206g701kcal4.1g6.2g72.2g0g
Pekoni rasvainen 62g233kcal7.4g0g22.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4214kcal323.6g147g223.6g56.2g
Valittu annoskoko5000g2107kcal161.8g73.5g111.8g28.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1054kcal80.9g36.8g55.9g14.1g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000