Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g2527g8112kcal250.2g1607.2g75.8g197.1g
Pellavansiemen kokonainen 235g1186kcal46.5g2.3g98.3g61.9g
Cashewpähkinä 325g1866kcal65g61.1g150.6g11.4g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g36g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)1444g462kcal47.7g65g0g0g
Puolukkahillo 415g570kcal0.7g135.7g0.8g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24392kcal820.2g3742.6g651g549.4g
Valittu annoskoko5000g12196kcal410.1g1871.3g325.5g274.7g
Annoskoko puolitettuna2500g6098kcal205.1g935.7g162.8g137.4g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141