Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)842g2954kcal95.1g578.9g24.4g26.9g
Vesi2693g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk1346g361kcal8.1g71.4g2.7g18.8g
Voi, 1 tl, 5 g84g614kcal0.8g0.8g67.3g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.4g26kcal0.9g5g0.6g2.4g
Timjami 3.4g10kcal0.3g0.9g0.2g1.2g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g7966kcal211.8g1319.2g190.8g102.2g
Valittu annoskoko5000g3983kcal105.9g659.6g95.4g51.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1992kcal53g329.8g47.7g25.6g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405