Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g278g167kcal25g15.3g1.4g202.8g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g62g11kcal0.9g1.5g0.1g54.2g
Leivinjauhe 31g54kcal1.6g11.7g0g0.2g
Soijajauhot, Soyolk617g2469kcal240.7g98.8g123.5g74.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g617g3704kcal129.6g40.7g333.3g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g926g3333kcal259.3g17.6g240.7g0g
Porkkana, tuore809g226kcal4.9g45.3g1.6g20.2g
Kananmuna kuorineen punnittu 1661g2084kcal182.7g4.3g149.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g24098kcal1689.4g470.4g1700.8g703g
Valittu annoskoko5000g12049kcal844.7g235.2g850.4g351.5g
Annoskoko puolitettuna2500g6025kcal422.4g117.6g425.2g175.8g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063