Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen772g255kcal25.5g37.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g34g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g464g1622kcal7.9g412.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g35g108kcal3.8g20.9g2.4g9.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g464g1437kcal78.8g250.3g13.4g60.3g
Vehnäjauho, sunnuntai603g2109kcal72.3g427.8g12.7g18.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g927g2874kcal157.6g500.5g26.9g120.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)232g1669kcal1.9g1.9g185.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g772g464kcal77.2g33.2g2.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen309g102kcal10.2g15.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu210g265kcal23.1g0.6g18.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g62kcal0g15.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton9g1.9kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl155g893kcal32.6g8.2g78g17.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g23718kcal981.8g3448.4g680g453g
Valittu annoskoko5000g11859kcal490.9g1724.2g340g226.5g
Annoskoko puolitettuna2500g5930kcal245.5g862.1g170g113.3g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183