Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1140g684kcal17.1g148.2g1.1g10.3g
Vesi1536g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste396g99kcal3.6g19g1.2g11.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy rainbow12g107kcal0g0g11.9g0g
Sipuli, kokonainen 50g100g27kcal1.3g4.8g0.2g0.7g
Sokeri10g40kcal0g9.9g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1189g416kcal11.9g77.3g5.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 149g412kcal3g4.5g41.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 453g1003kcal79.3g0g77g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5608kcal234.8g532.2g278g45.6g
Valittu annoskoko5000g2804kcal117.4g266.1g139g22.8g
Annoskoko puolitettuna2500g1402kcal58.7g133.1g69.5g11.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188