Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2334g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g467g700kcal84g0g42g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr51g144kcal4.1g4.9g12.3g0.8g
Parsakaali brokkoli 350g123kcal16.2g6.8g1.1g8.8g
Purjosipuli 140g32kcal2.5g3.4g0.3g2.9g
Juuriselleri 23g7.3kcal0.3g1.1g0g0.7g
Palsternakka 117g74kcal0.6g13.8g0.5g5.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1517g425kcal9.1g90.3g3g37.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g3011kcal233.6g240.6g118.4g112.8g
Valittu annoskoko5000g1505kcal116.8g120.3g59.2g56.4g
Annoskoko puolitettuna2500g753kcal58.4g60.2g29.6g28.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551