Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton79g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g629g333kcal35.8g33.3g6.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl16g142kcal0g0g15.7g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g94g14kcal0.9g1.9g0.2g1.3g
Graavilohi, maustettu, annos 50g472g873kcal64.6g9g64.2g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 472g211kcal0.9g44.4g0.5g8.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Riisi & ruis (Risella)943g3208kcal84.9g669.8g17.9g75.5g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi31g60kcal0.9g8.5g2.5g0.1g
Vesi2201g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9746kcal378g1542.4g214.8g173.2g
Valittu annoskoko5000g4873kcal189g771.2g107.4g86.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2437kcal94.5g385.6g53.7g43.3g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201