Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%1381g1782kcal287.3g0g69.1g0g
Rypsiöljy 28g244kcal0g0g27.6g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi28g75kcal0.8g14.6g1.4g0.1g
Keittojuures, Pirkka1105g276kcal11g49.7g3.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g359g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Sipuli (kuorittu)276g75kcal3.6g13.3g0.6g4.7g
Kukkakaali 1658g399kcal30g36.5g5g38.1g
Persilja 166g45kcal2.3g1.8g0.3g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5992kcal674.4g274.6g216g130.4g
Valittu annoskoko5000g2996kcal337.2g137.3g108g65.2g
Annoskoko puolitettuna2500g1498kcal168.6g68.7g54g32.6g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352