Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)455g123kcal5.9g21.8g0.9g7.7g
Valkosipuli 46g49kcal3.6g7.4g0.3g1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g152g489kcal15.2g113.6g3.3g16.7g
Linssi-punainen (raaka)215g654kcal53.8g107.6g2.2g19.4g
Juuriselleri 306g96kcal3.8g14.1g0.6g9.5g
Palsternakka 342g218kcal1.7g40.4g1.4g15.4g
Oliiviöljy 46g402kcal0g0g45.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g455g127kcal2.7g27g0.9g11.4g
Valkokaali keräkaali 1136g316kcal13.5g46.1g2.3g23.9g
Lihaliemi laimennettu 303g57kcal0g9.1g1.8g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 30g89kcal3.3g4.5g6.4g0.2g
Vesi1515g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5241kcal207g783.2g131.2g210.6g
Valittu annoskoko5000g2620kcal103.5g391.6g65.6g105.3g
Annoskoko puolitettuna2500g1310kcal51.8g195.8g32.8g52.7g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251