Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 3.6g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Timjami 2.7g7.6kcal0.2g0.7g0.2g1g
Kananmuna kuoreton 492g702kcal61.5g1.5g50.4g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl537g456kcal7.5g23.6g37.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 537g1488kcal10.7g16.1g150.2g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio626g1815kcal212.8g0g106.4g0g
Grahamjauho 197g645kcal20.8g119.4g4.3g19.5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl537g1824kcal75.1g343.4g16.6g29.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 358g2541kcal2.7g1.4g286.2g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1073g966kcal171.7g15g27.9g0g
Sipuli (kuorittu)447g121kcal5.8g21.5g0.9g7.6g
Ruokasuola jodioitu 13g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 179g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g21151kcal1138.6g1088g1361.6g117g
Valittu annoskoko5000g10576kcal569.3g544g680.8g58.5g
Annoskoko puolitettuna2500g5288kcal284.7g272g340.4g29.3g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490