Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot314g912kcal44g3.1g81.7g0g
Sipuli (kuorittu)599g162kcal7.8g28.7g1.2g10.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g299g90kcal3g12g0.9g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa1796g2515kcal495.8g0g44.9g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 449g1751kcal9.6g9.9g188.6g0g
Crowmoor siideri1497g599kcal0g58.4g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)45g323kcal0g0g35.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g12703kcal1120.4g224.2g706.4g20.4g
Valittu annoskoko5000g6352kcal560.2g112.1g353.2g10.2g
Annoskoko puolitettuna2500g3176kcal280.1g56.1g176.6g5.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542