Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 828g891kcal69.8g115.9g2.9g57.9g
Herne 662g456kcal33.5g62g2.6g20.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g497g134kcal6.5g23.8g1g8.4g
Omena, keskikokoinen 200g1242g422kcal2.5g88.2g3.7g22.4g
Oliiviöljy 166g1464kcal0g0g165.6g0g
Viinietikka 124g26kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g207g1186kcal36.6g48.4g102.6g24.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1242g745kcal18.6g161.4g1.2g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10720kcal340.2g1011.4g559.6g291g
Valittu annoskoko5000g5360kcal170.1g505.7g279.8g145.5g
Annoskoko puolitettuna2500g2680kcal85.1g252.9g139.9g72.8g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204