Ruskakeitto

500g porkkanoita
150g lanttua
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2rkl öljyä
1rkl currya
1,5 dl vettä
lihaliemikuutio
200g pehmeää vuohenjuustoa
100g kylmäsavuporoa
rouhittua mustapippuria
0,5dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Raasta tai suikaloi juurekset ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset.

Sekoittele.

Lisää paistamisen lopussa curry kasvisten joukkoon ja kääntele.

Sitten vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutio.

Anna keiton kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää vuohenjuusto ja anna sen liueta Soseuta keitto halutessasi.

Lisää joukkoon poro.

Anna hautua hetki.

Rouhi pippuri, tarkista maku ja lisää persilja.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1410 grammaa

Lippo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanpuuro vesi 1064g396kcal13.3g75.6g3.9g17.6g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g709g9kcal2.1g0g0g0g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g709g9kcal2.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1773g0kcal0g0g0g0g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g36g114kcal0g1.1g13.5g0g
Omena, keskikokoinen 200g709g241kcal1.4g50.4g2.1g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1538kcal37.8g254.2g39g60.8g
Valittu annoskoko5000g769kcal18.9g127.1g19.5g30.4g
Annoskoko puolitettuna2500g385kcal9.5g63.6g9.8g15.2g
Arvot/100g100g15kcal0.4g2.5g0.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85604