Karjanlanpaisti juurespeitolla

700 g karjanlanpaistia
(halutessas/tarpeen mukaan rypsiöljyä (tai voita)
400 g porkkanaa
250 g lanttua
n. 150 g mukulaselleriä
1-2 isoa sipulia
2 lihaliemikuutiota
30 g vasikanfondia
mustapippuria reilusti ('reikä'putki on kätevä! Maustuu, mut ei tarvitse kerätä pois)

Ota lihat lämpenee ainakin 2 t ennen kuin alat kokkaa.

Laita uuni lämpenee 175 asteeseen.

Lorauta rypsiöljyä pannulle, ja ruskista lihat kahdessa osassa pannulla.

Laita ne sitten odottelemaan isoon uunivuokaan.

Lorauttele vasikanfondia lihapalojen päälle ja vaikka kääntele niitä joutessas.

(Suolasta jo on, mut joku vois tykätä vielä soijatilkastakin.) Tilkka vettä pannulle, ja "kaavi" kaikki aromit talteen pannulta uunivuokaan!

Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, mukulaselleri ja sipulit reiluiksi lohkoiksi.

Huputa tai hukuta niillä lihat.

Täytä mausteputki pippureilla, ja laita se keskelle vuokaa.

Laita reilu 1,5 l vettä kiehumaan ja lisää siihen 2 maggi extra -lihaliemikuutioita ja hämmäytä ennen vuokaan kaatamista.

Sit koko kommeus uuniin keskitasolle.

Voit välillä tökkiä vähän juureksia eri kylelle.

Lihapalat olis hyvä saada pysyvään upoksissa.

Parin tunnin päästä alkaa mahtava tuoksu olla vastustamaton ja liha parhaimmillaan.

;) Muistithan keittää jo potut valamiiksi?

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 545 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2294g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g31g70kcal3.3g11.7g1g0g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g46g34kcal3.4g4.4g0.2g0g
Lihaliemkuutio maggi extra31g86kcal2.8g2.9g7g0g
Sipuli (kuorittu)306g83kcal4g14.7g0.6g5.2g
Selleri, annos 50g229g32kcal2.3g6.9g0g0g
Lanttu 382g110kcal3.8g17.6g1.1g6.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g612g171kcal3.7g36.4g1.2g15.3g
Karjalanpaisti atria 700g1070g1713kcal203.4g0g98.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4598kcal453.4g189.2g219.2g54.8g
Valittu annoskoko5000g2299kcal226.7g94.6g109.6g27.4g
Annoskoko puolitettuna2500g1149kcal113.4g47.3g54.8g13.7g
Arvot/100g100g46kcal4.5g1.9g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89764