Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1421g410kcal14.2g65.3g4.3g25.6g
Selleri, annos 50g568g80kcal5.7g17g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1421g398kcal8.5g84.5g2.8g35.5g
Sipuli (kuorittu)426g115kcal5.5g20.5g0.9g7.2g
Kuohukerma,valio,2dl568g1932kcal11.4g17g198.9g0g
Juustoraaste emmental punaleima568g2216kcal164.8g0g170.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai28g99kcal3.4g20.2g0.6g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10498kcal427g449g756g138.4g
Valittu annoskoko5000g5249kcal213.5g224.5g378g69.2g
Annoskoko puolitettuna2500g2625kcal106.8g112.3g189g34.6g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465