Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1449g1768kcal294.2g0g65.2g0g
Pekoni rasvainen 507g1907kcal60.9g0g187.7g0g
Sipuli 544g164kcal6.8g26.1g1.1g9.2g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 145g402kcal2.9g4.3g40.6g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g181g54kcal1.8g7.2g0.5g0g
Papu valkoinen, keitetty 362g390kcal30.5g50.7g1.3g25.4g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g1812g507kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g10385kcal794.2g176.6g592.8g69.2g
Valittu annoskoko5000g5193kcal397.1g88.3g296.4g34.6g
Annoskoko puolitettuna2500g2596kcal198.6g44.2g148.2g17.3g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771