Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 698g204kcal6.6g31.4g2.8g13.3g
Kesäkurpitsa607g103kcal2.4g15.2g3.6g4.2g
Sipuli 334g101kcal4.2g16g0.7g5.7g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g1183g284kcal14.2g50.9g2.4g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g1517g273kcal15.2g45.5g15.2g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.5g0.3g2.4g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 6.1g17kcal0.6g2.6g0.1g1.6g
Basilika, kuivattu 4.5g12kcal0.7g0.9g0.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 607g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g2104kcal94.6g341.8g51g59.2g
Valittu annoskoko5000g1052kcal47.3g170.9g25.5g29.6g
Annoskoko puolitettuna2500g526kcal23.7g85.5g12.8g14.8g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243