Yrttifocaccia

Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min

taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.

vettä
lisää
4 dl käden lämp.

maito
0,5 dl käden lämp.

oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.

Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.

Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.

pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä

päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

päälle myös
suolaa!

Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa

Tulee tosi hyviä! :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1668 grammaa

Liza81
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 150g112kcal19.7g1.6g0.6g10.3g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1200g406kcal36.7g58.8g1.2g0g
Oliiviöljy 135g1194kcal0g0g135g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2730g9367kcal278.2g1911g32.8g95.5g
Oliiviöljy 270g2388kcal0g0g270g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10008g27128kcal669.2g3990.8g879.2g211.6g
Valittu annoskoko5004g13564kcal334.6g1995.4g439.6g105.8g
Annoskoko puolitettuna2502g6782kcal167.3g997.7g219.8g52.9g
Arvot/100g100g271kcal6.7g39.9g8.8g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288192